Lika nekretnine

10.000 kuna uz guzicu pa ti pijan i dalje vozi

Objavljeno: 01.06.2020

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (29. svibnja – 1. lipnja) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela, sedam prometnih nesreća i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalistička istraživanja nad 31-godišnjakom i 50-godišnjakom zbog osnova sumnje da su počinili krađe. 31-godišnjak se sumnjiči da je u srpnju 2019. godine u šumskom predjelu Šedrvan-Bukova glava posjekao i ukrao 43,25 kubnih metara bukve i hrasta, dok se 50-godišnjak sumnjiči da je u kolovozu 2019. godine na području Marine glave posjekao i ukrao 17,17 kubnih metara graba i hrasta, te su obojica oštetili pravnu osobu sa sjedištem u Gospiću. Protiv njih će nadležnomu državnom odvjetništvu biti dostavljene kaznene prijave.

Od 15. travnja do 29. svibnja ove godine nepoznati je počinitelj provalio u objekt koji se nalazi na jednom odmorištu na autocesti A-1, iz kojeg je ukrao klima uređaj i neonske lampe, u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Zagrebu. Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnomu državnom odvjetništvu.

Tri su prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama, a dogodile su se:

  • u subotu u 11 sati između Gornjega Babina Potoka i Homoljca, kada je 51-godišnjak iz Hreljina upravljajući motociklom pao na cestu. Vozač je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Zadru.
  • u subotu u 11:45 sati u Šušnju, kada je 64-godišnji Austrijanac upravljajući motociklom sletio s ceste. Vozač je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću.
  • u nedjelju u 18:45 sati na lokalnoj cesti u Grabušiću, općina Udbina, kada je 34-godišnji Riječanin upravljajući osobnim automobilom udario u stijenu uz rub kolnika, a potom i u zaustavljeni automobil. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 59-godišnji putnik, dok je 53-godišnja putnica lakše ozlijeđena.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića, Otočca, Senja i Novalje.

Provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 67 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 15 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. 

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak u Gospiću, kod 31-godišnjaka iz Gospića (3.32 g/kg). On je uhićen i uz optužni prijedlog doveden na nadležni sud, gdje je Rješenjem proglašen krivim te je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 10.000,00 kuna i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je drskim ponašanjem na području Novalje, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.

PU ličko-senjska  

 

Novalja.coom