Lika nekretnine

Pomoćnik ministra održao radni sastanak sa Stožerom civilne zaštite Ličko-senjske županije

Objavljeno: 11.06.2020

GOSPIĆ - Pomoćnik ministra unutarnjih poslova i zamjenik načelnika Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske dr.sc. Damir Trut se dana, 10. lipnja, susreo sa županom Ličko-senjske županije Darkom Milinovićem

Na sastanku Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije su, uz župana Milinovića i pomoćnika Truta te koordinatore za civilnu zaštitu Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH Marijanu Klanac i Darka Majstorovića, nazočili zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije Vice Nekić, zatim načelnik Policijske uprave ličko-senjske Zoran Zdunić i njegov zamjenik Stipe Sabljić, ravnateljica Opće bolnice Gospić Sandra Čubelić, ravnateljica Doma zdravlja Gospić Dubravka Jakšetić, glavna sestra Zavoda za hitnu medicinu Ličko-senjske županije Sanja Matanović, zamjenica ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo Ličko-senjske županije Sandra Soldo Brkić, županijski vatrogasni zapovjednik Hrvoje Ostović,  pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Stanice Gospić Josip Brozičević, ravnatelj Društva Crvenog križa Ličko-senjske županije Vlado Brkljačić, pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Rijeka Matko Škalamera i voditelj Službe civilne zaštite Gospić Joso Živković.

U uvodnom dijelu prikazan je promotivni film o postignućima i aktivnostima Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije, nakon čega su sudionici sastanka izvijestili o poduzetim aktivnostima i statističkim pokazateljima u svojoj nadležnosti.

Pomoćnik Trut pozdravio je okupljene i uputio riječi zahvale u ime potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova te načelnika Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske Davora Božinovića.

„Ovo je osmi po redu radni sastanak u sklopu izvješćivanja županijskih stožera civilne zaštite. Ovo je bila kompleksna i zahtjevna zadaća jer je cijela država bila pod posebnim režimom. Odluke koje su se donosile s nacionalne razine pomno su se raspravljale i analizirale prije samog donošenja. Cijelo to vrijeme omogućen je pritok informacija na vertikalnoj i horizontalnoj razini i slušala se struka, kao i teren, što je puno pomoglo u odlučivanju i organizaciji aktivnosti. Svaka županija je specifična iako su radile isti posao. Svi su imali svoje zadaće i izazove ispred sebe i sve su se rješavale primarno i na najbolji mogući način. Prethodi nam turistička i protupožarna sezona i moramo biti spremni za nju. To nije segmentan posao, već posao svih nas. Stoga se stožeri civilne zaštite neće deaktivirati već će i dalje pratiti situaciju te, u slučaju potrebe, djelovati. U ovih 100-tinjak dana sve se odvijalo vrlo organizirano i koordinirano i taj model je primijećen od strane međunarodne zajednice. Reorganizacija sustava civilne zaštite još jednom je pokazala svoju opravdanost.“ - izjavio je Trut te još jednom pohvalio rad županijskog  i svih 13 lokalnih stožera civilne zaštite unutar Ličko-senjske županije.

 Župan Milinović zahvalio se svima i izrazio zadovoljstvo što je danas 53. dan bez zaraženih u županiji. Zahvaljujući naporima svih sastavnica sustava civilne zaštite i policiji uspješno su rješavane najteže krizne točke, kao što je Udbina. Posebno je zahvalio djelatnicima zdravstvenog sustava jer su bili najizloženiji opasnostima. “Spremni smo i organizirani za eventualni drugi val, uz primjenu dosad naučenih lekcija” rekao je Milinović te istaknuo izvanrednu koordinaciju s Nacionalnim stožerom, kao i s ostalim lokalnim stožerima civilne zaštite unutar županije.

MUP / I.B. 

Novalja.coom