Lika nekretnine

I bicikle kradu

Objavljeno: 15.06.2020

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (12. – 15. lipnja) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, četiri prometne nesreće, tri narušavanja javnog reda i mira, pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava i  dragovoljna predaja streljiva.

U Novalji je nepoznati počinitelj noću 11./12. lipnja u auto kampu presjekao sajlu s lokotom kojim su dva električna bicikla bila zavezana, nakon čega je iste ukrao, te je noću 12./13. lipnja u drugom auto kampu ukrao dva električna bicikla. Policija traga za počiniteljem, protiv kojega će biti podnijete kaznene prijave nadležnomu državnom odvjetništvu.

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2), Donjeg Lapca (1) i Senja (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. Utvrđeno je 65 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 3 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Novalji, kod 30-godišnjeg Austrijanca (1.14 g/kg). On je uhićen i uz optužni prijedlog doveden na nadležni sud, gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 9 000 kuna, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su drskim ponašanjem na području Novalje, svađom i vikom na području Senja i držanjem životinja bez nadzora na području Gospića. Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim sudovima.   

U petak je građanin u rijeci Gackoj, u Prozoru, pronašao ručnu bombu i 75 komada puščanog streljiva, a u subotu je građanka s područja Postaje granične policije Korenica dragovoljno predala 145 komada streljiva  i dva spremnika za automatsku pušku. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske navedena minsko-eksplozivna sredstva je izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom