Lika nekretnine

Turistički i sanitarni inspektori kreću u koordinirane nadzore

Objavljeno: 17.06.2020

OTOČAC - Po prvi puta je Državni inspektorat objavio dokumente „Elementi kontrole u nadzoru“ u kojima je navedeno što će turistički i sanitarni inspektori nadzirati u koordiniranim inspekcijskim nadzorima.

Turistički i sanitarni inspektori Državnog inspektorata uskoro će krenuti s koordiniranim inspekcijskim nadzorima s ciljem utvrđivanja spremnosti za turističku sezonu. Inspekcijskim nadzorom bit će obuhvaćeno poslovanje ugostiteljskih objekata hotela, kampova te luka nautičkog turizma, kao i ugostiteljskih objekata i pružatelja usluga u turizmu koji posluju u sklopu navedenih objekata.

Turistički inspektori će prvenstveno kontrolirati legalitet i ispunjavanje zakonskih obveza propisanih uvjetima za vrstu i kategoriju objekta (isticanje vrste i kategorije ugostiteljskog objekata, posebnog standarda i oznake kvalitete, radnog vremena, kućnog reda, cijena, normativna i sl.).

S obzirom na to da je visoka razina općih higijenskih uvjeta i mjera za zaštitu pučanstva od zaraznih bolesti uz ponudu sigurne hrane i osiguranje posebnih sigurnosnih mjera važan preduvjet za kvalitetnu turističku ponudu turističkim inspektorima će se u nadzoru pridružiti sanitarni inspektori. Oni će kontrolirati ispunjavanje zakonskih obveza iz područja sigurnosti hrane, vode, zaštite pučanstva od zaraznih bolesti i pridržavanje protuepidemioloških mjera i mjera socijalnog distanciranja u skladu s preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a kako bi se izbjegao rizik od zaraze od koronevirusa.

Koordinirani inspekcijski nadzori turističkih i sanitarnih inspektora Državnog inspektorata započet će 1. srpnja.

M.K.

 

Novalja.coom