Lika nekretnine

Ličko-senjska županija i dalje je korona-free zona

Objavljeno: 25.06.2020

Ličko-senjska županija i dalje je korona-free zona, 68. dan za redom nema novooboljelih osoba. Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega je 21 osoba izliječena te jedna osoba preminula.

U posljednja 24 h provedeno je testiranje nad 1 osobom uzimanjem uzoraka, testiranje na koronavirus provedeno je nad ukupno 514 osoba.

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 5 osoba od čega su 3 (tri) osobe kontakti oboljelih osoba koje su sudjelovale na teniskom turniru u Zadru,  1 (jedna) osoba koja je  boravila na području Srbije te 1 (jedna) osoba koja je boravila na području Makedonije. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera samoizolacije „COVID 19“ kojom prilikom nisu utvrđena kršenja/nepoštivanja izrečenih mjera.

 Veliki broj osoba koje su prisustvovale navedenom sportskom događaju su kontaktirane. Ukoliko je netko prisustvovao događaju te bio u bliskom kontaktu s oboljelim osobama  a nije se javio epidemiološkoj službi, molimo da se javi dežurnom epidemiologu na broj 091/5044917.   

Stožer je dao preporuku zabrane posjeta u OB Gospić te svim ustanovama socijalne skrbi koje pružaju uslugu smještaja starijih i nemoćnih osoba na području Ličko-senjske županije.  

STOŽER CZ LSŽ-e

Novalja.coom