Lika nekretnine

Tko tu koga mrijesti?

Objavljeno: 28.06.2020

OTOČAC – Koronavirus može čovjeka napraviti „munjenoga sa svim svega“, kako se to u narodu kaže. Zapravo ne koronavirus, već sami ljudi. Opet smo došli u poziciju kada se lome koplja maske da ili maske ne. A tu vlada pravo šarenilo mišljenja raznih stručnjaka i „stručnjaka“. Jedni vele – nosite maske, drugi vele – to vam je niš koristi. I komu sada povjerovati? Komu se prikloniti? Jer to ne vele neki bezveznjakovići, već ljudi  - od struke.

Čak je prisila da se u javnomu prometu nose maske, ima i nemilih scena tko se toga ne drži. Zatim da bi ih trebalo imati i u zatvorenima poslovnim prostorima, pa tko koliko izdrži. U medijima se može čuti da se i dijele te maske, sve kako bi se ukrotila korona.

A gdje je najbolje maske kupiti ako ne u apotekama, to nam djeluju nekako najsigurnije, na tržištu ima svašta. Jer te su kao prave, nisu to od običnog platna skrojene, premda opet neki stručnjaci vele da su i takve dobre. Koliko dobre? Psihološki dobre? I kad čovjek dođe u apoteku i zatraži maske, onda na pakovanju, u kojem su dopremljene, lijepo crno na bijelom piše da te maske ne štite od koronavirusa. Doduše na engleskome jeziku, ali piše.

Pa kad to sve čovjek čuje i pročita, ako ima i mrvicu zdravog razuma, mora se zapitati tko tu koga … kako to reći a da se zadržimo u domeni pristojnosti? … čovjek se mora zapitati tko tu koga mrijesti, recimo to tako.

I.B.

 

Novalja.coom