Lika nekretnine

Veliki požar u Novalji stavljen pod nadzor

Objavljeno: 18.07.2020

NOVALJA - Danas, 18.srpnja  DVD Novalja zaprimilo je dojavu o požaru u blizini plaže Zrće, dojava je zaprimljena u 4,15 sati od strane Centra 112, u tom trenutku je izišla na teren domicilna postrojba Barbat i Lun sa raspoloživim tehničkim i ljudskim kapacitetima na vatrogasnu intervenciju a gradski vatrogasni zapovjednik zatražio je pomoć Županijskog vatrogasnog zapovjednika Hrvoja Ostovića u 4,54 minute kada je tražio pomoć u ljustvu i tehnici i od Zadarske županije koja je bliža. Upućen je zahtjev prema vatrogasnom operativnom središtu i  na područje Grada Novalje, područje Kolana i Paga upućeno po jedno vozilo s ukupno 5 vatrogasaca.

U 4,58 minuta DVD Otočac i vatrogasna postrojba Grada Senja je također po zapovjedi Županijskog vatrogasnog zapovjednika upućena na ovo požarište a o čemu je izvješten i Glavni vatrogasni zapovjednik. Obzirom da je požar bio i te kako podpomognut burom bilo je vrlo neizvjesno odredit ishod požara zbog čega je neophodno bilo pozvati u pomoć zračne snage odnosno kanader koji je oko 9,35 minuta došao na požarište, bacio 20 bombi i djelovao sat vremena.

Na intervenciji je angažirano ukupno 57 vatrogasaca sa 15 vozila iz vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije i vatrogasne zajednice Zadarske županije .

Trenutno je požar pod kontrolom, još uvjek u potpunosti nije lokaliziran a očekujemo da će se oko podneva požar lokalizirati a obzirom da se radi o neuređenom šumskom zemljištu gdje postoji mogućnost da uslijed promjene smjera vjetra i intenziteta vjetra da se požar ponovno aktivira vatrogasne snage će ostati dežurati danas cijeli dan a po potrebi i cijelu noć. Na požarištu je DVD Otočac sa jednim vozilom i četiri vatrogasca i JVP Senj sa jednim vozilom i tri vatrogasca , iz Kolana je jedno vozilo sa dva vatrogasca, iz Paga je jedno vozilo i tri vatrogasca iz JVP Pag,  a sve ostale snage su domicilne odnosno s područja Grada Novalje iz tri vatrogasna društva DVD Novalja, DVD Barbati i DVD Lun - kazao nam je Županijski vatrogasni zapovjedenik Ličko-senjske županije Hrvoje Ostović.

I.B. 

Novalja.coom