Lika nekretnine

Svega pomalo

Objavljeno: 28.07.2020

GOSPIĆ - U protekla 24 sata (27./28. srpnja) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, jedna prometna nesreća, pronalazak minsko-eksplozivnog sredstva i nedozvoljeno glisiranje.

Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjim Otočaninom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krađe. On se sumnjiči da je od 2. do 10. ožujka u šumskom predjelu Vrhovina posjekao i ukrao 16 stabala graba i hrasta, oštetivši pravnu osobu sa sjedištem u Vrhovinama. Protiv njega će nadležnomu državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.

Prometna nesreća je s materijalnom štetom, a dogodila se na području Korenice.

Jučer su policijski službenici u redovnim kontrolama prometa zatekli:

  • u Novalji u ponoć 42-godišnjeg Slovenca kako upravlja osobnim vozilom u alkoholiziranom stanju (1,01 g/kg). On je uz naredbu o određivanju mjere opreza isključen iz prometa, te mu je izdan prekršajni nalog.
  • u Otočcu u 16 sati 62-godišnji Vrhovljanin kako u alkoholiziranom stanju (1,70 g/kg) upravlja osobnim vozilom. Zbog jasne i nedvosmislene namjere da će nastaviti sa činjenjem prekršaja, on je zadržan u prostorijama policije do otrežnjenja, te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog.

Jučer je građanin u moru u Senju pronašao minobacačku minu call. 81 mm bez eksplozivnog punjenja, zaostalu iz  II. svjetskog rata koju je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Jučer su policijski službenici Policijske postaje Karlobag u Ribarici u nedozvoljenom glisiranju (unutar 300 metara od obale), zatekli 35-godišnjeg Gospićanina. Zbog utvrđenog prekršaja izdan mu je obavezni prekršajni nalog.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom