Lika nekretnine

Za ovo nema naslova, da ima bio bi dug kilometar

Objavljeno: 10.08.2020

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (7. – 10. kolovoza) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je osam kaznenih djela, 14 prometnih nesreća, četiri narušavanja javnog reda i mira i jedno nedozvoljeno glisiranje.   

Zbog kaznenih djela prijetnje dovršena su kriminalistička istraživanja nad:

  • 55-godišnjakom i 29-godišnjakom s područja Novalje koji se sumnjiče da su 6. kolovoza prijetili smrću 45–godišnjaku s područja Novalje. Protiv njih je podneseno posebno izvješće nadležnomu državnom odvjetništvu;
  •  49–godišnjakom i 23–godišnjakom s područja Senja koji se sumnjiče da su revoltirani ponašanjem u prometu 45-godišnjaka s područja Senja, dana 6. kolovoza došli do njegove obiteljske kuće i prijetili mu smrću, te 32–godišnjaku i 40–godišnjakinji, također s područja Senja, nakon čega je 49-godišnjak sjeo u osobno vozilo s kojim je krenuo prema 32-godišnjaku s namjerom da ga udari. U nastavku kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da su 45–godišnjak i 32–godišnjak, također smrću prijetili 49–godišnjaku i 23–godišnjaku. Oni su uhićeni i nakon provedenog kriminalističkog istraživanja dovedeni pritvorskom nadzorniku, a posebna izvješća su dostavljena nadležnomu državnom odvjetništvu;
  • 59–godišnjakom s područja Gospića koji se sumnjiči da je 6. kolovoza prijetio smrću 32-godišnjaku s područja Gospića. On je uhićen i nakon provedenog kriminalističkog istraživanja dovedeni pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnomu državnom odvjetništvu;
  • 34–godišnjakom s područja Otočca koji se sumnjiči da je 6. kolovoza nanošenjem zla podmetanjem požara prijetio 39–godišnjakinji s područja Otočca. Protiv njega je podneseno posebno izvješće nadležnomu državnom odvjetništvu.

 

Također su dovršena kriminalistička istraživanja nad:

-  52-godišnjakom s područja Otočca,koji se sumnjiči da je od ožujka do 14. travnja 2020. godine, te od 12. do 16. srpnja ove godine u šumskom predjelu Vrhovina posjekao i ukrao ukupno 77 kubnih metara ogrjevnog drveta oštetivši pravnu osobu sa sjedištem u Vrhovinama.  Protiv njega je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

  • 24-godišnjim državljaninom Francuske koji se sumnjiči da je jučer u Novalji oštetio dvije betonske kante za smeće i prikolicu od vodenog skutera vlasništvo pravne osobe sa sjedištem u Zagrebu.  Protiv njega je podnijeta kaznena prijava nadležnomu državnom odvjetništvu.
  •  

U petak, 7. kolovoza 2020. godine u Dabaru nepoznati je počinitelj provalio u obiteljsku kuću vlasništvo 71-godišnjaka iz Dabra iz koje je ukrao razna alkoholna pića. Policija traga za počiniteljem, a kaznena prijava je dostavljena nadležnomu državnom odvjetništvu.

Tri prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, u njima je pet osoba lakše ozlijeđeno, a dogodile su se na području Senja (2) i Otočca (1).

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (5), Otočca (3), Korenice (1), Karlobaga (1) i Novalje (1). 

 Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 28 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 8 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda izmjerena je u nedjelju u Gospiću (2,89 g/kg), kod 63-godišnjeg hrvatskog državljanina. Protiv njega je podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.  

Jučer, prilikom redovnog nadzora prometa policijski službenici su na dionici  kod odmorišta Zir, zaustavili vozilo i utvrdili da s njim upravlja 22-godišnjak s područja Virovitice, za kojeg je utvrđeno da upravlja s tehnički neispravnim vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja vozilom B kategorije. Vozač je isključen iz prometa, a zbog prekršaja požurivanja vozila ispred sebe i upravljanja s tehnički neispravnim vozilom izdane su mu obavijesti o počinjenim prekršajima, dok će zbog prekršaja upravljanja za vrijeme zabrane protiv njega biti podnesen optužni prijedlog.        

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su drskim ponašanje na području Gospića i Novalje, svađom i vikom na području Senja, te vrijeđanjem moralnih osjećaja građana na području Novalje. Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim sudovima.

U petak, 7. kolovoza 2020. godine policijski službenici pomorske policije Policijske uprave ličko-senjske su u nedozvoljenom glisiranju  (unutar 300 metara od obale), zatekli 50-godišnjeg mađarskog državljanina, kojemu je zbog utvrđenog prekršaja izdan obavezni prekršajni nalog.

PU ličko-senjska

 

 

Novalja.coom