Lika nekretnine

Velika Gospa na Krasnu

Objavljeno: 16.08.2020

KRASNO - Na samu svetkovinu, u subotu 15. kolovoza, procesija sa svećenicima i kipom Gospe Krasnarske koju su nosile djevojke u narodnim nošnjama, u pratnji zastava braniteljskih postrojbi i župnih obilježja, krenula je iz svetišta do vanjskog oltara za euharistijsko slavlje koje je u 11 sati predvodio  gospićko-senjski biskup Zdenko Križić u zajedništvu s brojnim svećenstvom. Ostali svećenici su ispovijedali. Okupilo se više tisuća hodočasnika. Pjevao je ujedinjeni zbor iz župa biskupije pod vodstvom Ivana Prpića Špike. Svirao je bogoslov Kristijan,  a uključili su se sviranjem na violini Ivana Stanovicki i pjevanjem pripjevnog psalma njezin suprug Aleksej Stanovicki, operni pjevač iz Zagreba i njihova djeca.

Biskup Zdenko završio je propovijed riječima:

„Stavimo pred Mariju, u ovom svetištu, na ovu njezinu svetkovinu, svoje strahove i praznine, svoje patnje i nadanja. Stavimo pod njezin plašt i njezinu zaštitu svoju obitelj, djecu i mlade, starije i bolesne. Ona nas  kao majka razumije i kada ne razumijemo sami sebe. Njezina pomoć neće izostati. Amen.“

Na kraju sv. mise župnik Stjepan Zeba pozdravio je biskupa, svećenike, sve hodočasnike koji su došli s raznih strana, posebno pripadnike Specijalne policije Ajkule iz Rijeke koji od Trulovih greda pješače, kao i mnogi drugi i svima zahvalio  na požrtvovnosti i uključenju u proslavu svetkovine Gospe od Krasna.

Vlč. Pero Jurčević blagoslovio je hodočasnicima nabožne predmete.

GSB/M.K.

 

Novalja.coom