Lika nekretnine

Nedozvoljeno glisiranje

Objavljeno: 17.08.2020

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (14. do 17. kolovoza) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, 11 prometnih nesreća, tri narušavanja javnog reda i mira i tri nedozvoljena glisiranja. 

U subotu, 15. kolovoza nepoznati počinitelj je:

  • provalio u ugostiteljski objekt u Brnju iz kojeg je ukrao novčanik vlasništvo pravne osobe iz Brinja;
  •   na području Nacionalnog parka Plitvička Jezera ukrao novčanik s novcem i osobnim dokumentima iz ruksaka vlasništvo 42-godišnjeg Nijemca.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnima državnim odvjetništvima.

Šest prometnih nesreća je s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Gospića (2), Novalje (2), Korenice (1) i Senja (1). U njima je 10 osoba lakše ozlijeđeno. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (2), Korenice (2) i Karlobaga (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđena su 43 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je noćas, 16./17. kolovoza, u Novalji, kod 26-godišnjeg Francuza (2.20 g/kg). Protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su svađom i vikom na području Gospića (2) i Korenice (1). Protiv počinitelja biti će podnijeti optužni prijedlozi nadležnim sudovima.   

Tijekom vikenda policijski službenici pomorske policije Policijske uprave ličko-senjske su u nedozvoljenom glisiranju (unutar 300 metara od obale), zatekli troje stranih (dva Mađara i jedan Poljak), kojima je zbog utvrđenog prekršaja izdan obavezni prekršajni nalog.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom