Lika nekretnine

U prometu svakakvih neprimjerenosti

Objavljeno: 24.08.2020

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (21. – 24. kolovoza) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, devet prometnih nesreća, jedno narušavanje javnog reda i mira i tri nedozvoljena glisiranja.   

Noću 20./21. kolovoza u Udbini je nepoznati počinitelj provalio u tri ugostiteljska objekta i crkvu iz kojih je ukrao novac.

U subotu, 22. kolovoza iz otključanog apartmana u Novalji nepoznati je počinitelj ukrao kameru, vlasništvo 20-godišnjeg Francuza.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnomu državnom odvjetništvu.

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Novalje (4), Gospića (3) i Otočca (2). 

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 75 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 2 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda izmjerena je u nedjelju u Otočcu (1,86 g/kg), kod 30-godišnjeg Hrvata. Protiv njega je podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.  Najveća utvrđena brzina kretanja od 217 km/h izmjerena je u subotu na autocesti kada je 45-godišnji upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na teritoriju RH u trajanju od jednog mjeseca.       

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je svađom i vikom na području Otočca, a protiv počinitelja će biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.

U subotu, 22. kolovoza policijski službenici pomorske policije Policijske uprave ličko-senjske su u nedozvoljenom glisiranju (unutar 300 metara od obale), zatekli dva Hrvata i jednog Mađara, kojima su zbog utvrđenih prekršaja izdani obavezni prekršajni nalozi.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom