Lika nekretnine

Pet njih u prdekani uzbog prijetnji ubojstvima

Objavljeno: 14.09.2020

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (11. – 14. rujna) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, tri prometne nesreće i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Policijski službenici Policijske potaje Senj dovršili su kriminalističko istraživanje nad pet osoba s područja Senja (64-godišnjak, 60-godišnjak, 63-godišnjak, 36-godišnjak i 56-godišnjakinja) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo prijetnje. Sumnjiče se da su u subotu u mjestu Biljevine, zbog neriješenih imovinsko pravnih odnosa prijetili jedni drugima ubojstvom. Oni su uhićeni, predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je nadležnomu državnom odvjetništvu.

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2) i Donjeg Lapca (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 70 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća utvrđena brzina kretanja od 198 km/h izmjerena je u petak kod Jadove kada je 39-godišnji Hrvat upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak, 11. rujna u Novalji, kod 43-godišnjeg Hrvata (2.18 g/kg). Također je utvrđeno da upravlja osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, te je uhićen i protiv njega podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je vrijeđanjem ili omalovažavanjem službene osobe na području Donjeg Lapca, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.     

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom