Lika nekretnine

U Širokoj Kuli proslavljen sv. Matej

Objavljeno: 29.09.2020

ŠIROKA KULA - U nedjelju 27. rujna župa sv. Mateja u Širokoj Kuli proslavila je Matejevo, blagdan svoga nebeskog zaštitnika. Misno slavlje u 11 sati predslavio je gospićko-senjski biskup u miru mons. dr. Mile Bogović u suslavlju domaćeg župnika Široke Kule i Ličkog Osika Luke Blaževića.

Biskup Bogović u svojoj je blagdanskoj homiliji istaknuo da su Evanđelja puna primjera i prispodoba od kojih se svaka od njih može primijeniti na svako vrijeme i prostor te je pokušao primijeniti primjer sv. Mateja na današnje vrijeme.

(…)

U svijetu je bilo i bit će onih koji uzurpiraju sebi pravo na istinu i pravdu. Imamo primjera da su pobjednici 1945. privatizirali istini i pravdu. Imali su uvijek pravo jer su pobjednici. Istina ako ju je poraženi rekao, za takve nije istina; I na koncu dođe do toga da protivnik nema pravo na istinu, a pobjednik ima pravo i na laž. Slična situacija kao i kod Židova (Recite da Isus nije uskrsnuo nego su apostoli uzeli njegovo tijelo dok smo mi spavali!) Pozicije su zauzete i nema se tu što mijenjati, revidirati. Revizioniste treba osuditi i – po mogućnosti – progoniti.  

Put ljudskog spasenja je u tome da se damo od Boga poučiti, a ne nastojati Bogu sužavati djelovanje. Dajmo uvijek prednost Kristovoj poruci, koji je jedini spasitelj, a drugi su u mjeri u kojoj prihvate Njega, koji je put, istina i život. Na taj put stao je sv. Matej i zato je zaslužio da nam bude uzor,“ zaključio je svoju propovijed biskup Bogović.

GSB/M.K.

 

Novalja.coom