Lika nekretnine

Nemiran vikend

Objavljeno: 12.10.2020

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (9. listopada – 12. listopada) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, 11 prometnih nesreća i dva narušavanja javnog reda i mira.

Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom iz Jezerana. On se sumnjiči da je od 17. do 20. travnja 2020. godine u Dabru u šumskom predjelu Mala Kapela ukrao cjepač za drva vlasništvo 45-godišnjeg Vrhovljanina.  Protiv njega je podneseno posebno izvješće nadležnomu državnom odvjetništvu.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom koje su se dogodile na području Gospića (4), Korenice (3), Senja (3) i  Otočca (1).

Provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 49 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 9 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je 9. listopada u Senju, kod 65-godišnjega Hrvata (2.40 g/kg). Protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu. Najveća utvrđena brzina kretanja od 198 km/h izmjerena je u petak na autocesti kod Perušića kada je 32-godišnji Hrvat upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom.

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su svađom i vikom na području Gospića i Senja, a protiv počinitelja biti će podnijeti optužni prijedlozi nadležnim sudovima. 

PU ličko-senjska 

 

Novalja.coom