Lika nekretnine

U D. Lapcu proslavljen blagdan sv. Ivana Pavla II.

Objavljeno: 25.10.2020

DONJI LAPAC - Župljani župe sv. Ivana Pavla II. u Donjem Lapcu radosna srca su se od 21. do 23. listopada pripremali za proslavu župnog blagdana, kojega su proslavili u subotu 24. listopada. Kroz trodnevnicu su ih vodili ovogodišnji mladomisnici Gospićko-senjske biskupije Bruno Lovaković i Domagoj Tujmer, a zadnju večer trodnevnice svetu misu je predvodio domaći župnik Dino Rupčić.

Prvi dan trodnevnice predvodio je Bruno Lovaković, župni vikar u ogulinskoj župi Sv. Križa. Slavlje je počelo molitvom Gospine krunice, pokorničkim bogoslužjem i sakramentom pomirenja nakon čega je vlč. Lovaković predvodio svetu misu.

Drugi dan trodnevnice predvodio je Domagoj Tujmer, župnik vikar u gospićkoj katedralnoj župi Navještenja BDM. Budući da je taj dan i liturgijski spomendan sv. Ivana Pavla II., vlč. Tujmer je predvodeći misno slavlje u homiliji progovorio o velikom svecu našega doba.

Vrhunac proslave župnog zaštitnika bila je svečana sveta misa u subotu 24. listopada u 11 sati koju je predvodio mr. Mario Gerić, rektor Bogoslovnog sjemeništa „Ivan Pavao II.“ u Rijeci.

IKA/M.K.

 

Novalja.coom