Lika nekretnine

Novosti autorskopravnog uređenja u medijskoj industriji - online radionica HGK

Objavljeno: 01.12.2020

OTOČAC - Odjel za upravljanje kvalitetom Hrvatske gospodarske komore organizira online besplatnu radionicu „Novosti autorskopravnog uređenja u medijskoj industriji“.  Ova radionica će biti održana u četvrtak, 10. prosinca 2020.

Autorskopravna zaštita proteklih je godina osobito aktualna u pitanju stvaranja okolnosti za održivu medijsku industriju na jedinstvenom digitalnom tržištu Europske unije, koje je i Hrvatska dio. Reforma autorskog prava donosi brojne novine po pitanju zaštite novinskih izdavača i novinara, kao i organizacija za emitiranje na internetu. Vrlo su složeni propisi koji uređuju ova pitanja, tehnološki su uvjetovani i stoga zahtijevaju podrobnu analizu.

Edukacija je namijenjena svim dionicima u medijskoj industriji koji su zainteresirani saznati kako će nova europska pravila o zaštiti autorskog i srodnih prava biti implementirana u novi Zakon o autorskom pravu i srodnim pravima koji ovih dana ide u prvo čitanje u Saboru te koje će učinke ta pravila proizvesti u praksi.

Predavač na radionici je izv. prof. dr. sc. Romana Matanovac Vučković, profesorica na Pravnom fakultetu u Zagrebu, a predaje i na Muzičkoj akademiji te na Akademiji dramske umjetnosti.

Prijava sudjelovanja je obavezna putem prijavnog obrasca, koji je dostupan na stranicama HGK, a prijave se zaprimaju najkasnije do 9. prosinca.

M.K.

 

Novalja.coom