Lika nekretnine

Mnogo krađa

Objavljeno: 02.12.2020

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (27. – 30. studenog) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je šest kaznenih djela i šest prometnih nesreća.

Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim Doljančaninom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krađe. Sumnjiči se da je od 15. do 20. listopada ove godine u šumskom predjelu mjesta Doljani posjekao i ukrao 73 stabla bukve i javora u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Vrhovinama. Protiv njega će nadležnomu državnom odvjetništvu biti dostavljeno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 71-godišnjim Pakoštancem zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje. Sumnjiči se da je u petak, 27. studenog u mjestu Klapavica prijetio smrću 59-godišnjem Mućaninu. On je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnomu državnom odvjetništvu.

Od 17. kolovoza 2019. godine do 27. lipnja 2020. godine u Štikadi je nepoznati počinitelj iz obiteljske kuće u vlasništvu 68-godišnje Zagrepčanke ukrao dvije motorne pile, a iz dvorišnog objekta dimovodnu cijev i reflektor.

Od 23. do 29. studenoga ove godine s livade u Gospiću nepoznati je počinitelj ukrao traktorske grablje u vlasništvu 57-godišnjega Gospićanina.

U utorak, 10. studenoga 2020. godine u Mogoriću je nepoznati počinitelj iz obiteljske kuće u vlasništvu 66-godišnje Kastavke ukrao nakit i ručne satove.

Noću 28./29. studenoga u mjestu Crni Vrh nepoznati je počinitelj provalio u kontejner iz kojeg je ukrao 4.000 metara bakrenoga kabla, kutiju sa spojnicom za kabel i kutiju sa završnicom za kabel, što je uz pomoć radnog stroja koji se tamo otključan nalazio dovezao do svog vozila, oštetivši pravnu osobu sa sjedištem u Blatu.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnima državnim odvjetništvima.

Dvije prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Gospića. U njima su tri osobe lakše ozlijeđene.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2), Otočca (1) i Korenice (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 14 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 4 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 28. studenog, na državnoj cesti kod čvora Gornja Ploča, kod 46-godišnjeg Hrvata (1.65 g/kg).

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom