Lika nekretnine

Upad u crkvu na Jarunu nije nimalo slučajan niti nepromišljen

Objavljeno: 03.12.2020

Šimun Cimerman koji je s Mariom Valentićem izazvao incident objavivši na društvenim mrežama videozapis iz crkve od koje su napravili privremenu teretanu, na društvenim je mrežama i prije objavljivao statuse u kojima vrijeđa osjećaje vjernika, ali i domoljube.

Na svom Facebook profilu gotovo svakodnevno analizira društvena i politička zbivanja, kritizira crkvu, ponižava svećenike, izruguje se domoljubima, tradiciji i katoličkim običajima i blagdanima poput svetog Nikole.

Izdvojili smo neke od objava.

(…)

Pobunio se protiv zatvaranja teretana i pozvao na instaliranje sprave za veslanje (ergometar) u crkve, dok će i “pop za 10kn držati i fokusere”.

Pošto su ovi naši atomski fizičari od vodstva nam države zatvorili teretane, iako su isti bastioni za razvijanje imuniteta tijela i prevencije bolesti, nema mi druge nego ergometar instalirati u nekoj od crkava. Pozivam i ostale da u tom javnom prostoru koji ne podliježe mjerama slobodno dođu vježbati. Za 10kn pop će držati i fokusere ako treba. Ja ću tamo gore na kat jer je orguljaš tako loš da ergometar puno bolje zvuči od istoga.”

Cimermanu smetaju i vjerski programi na televiziji i kaže da smo “najviše suvereniteta izgubili prepustivši crkvi veliki prostor za politički utjecaj”.

“Čemu onda, pobogu, uostalom i služe svi ti vjerski programi, financirani našim parama, a ako ne za prakticiranje vjere “od kuće”? Za razliku od zatvaranja restorana, a gdje se uz “Večeru za 5″ ne mogu najesti. Već samo još dodatno ogladniti.”, napisao je.

Na Dan sjećanje na žrtvu Vukovara napisao je da ga “uhvati jeza” kada čuje domoljubnu pjesmu “Moja domovina”:

“Stvorili ste nažalost, generacije koje su ponovno spremne na osvete i ginuti “za dom, otadžbinu ili Alaha”. Nabijem vas sve zajedno nakur*** primitivni…

Folklor? Kad čujem “Moja domovina” uhvati me jeza…Zabrana ćirilićnih tabli? Pa zašto onda ne i “arapskih” brojeva koje je agresor također koristio, najčešće za izračun putanje granata? Ajde, batali ta sranja. Može i hebrejsko pismo, što se mene tiče. Samo daj ljudima rada i života.”

Iz Međugorja je objavio sliku uz spomen-ploču komunističkom diktatoru Titi i napisao:

Mi vjernici vjerujemo u našu partiju i našeg vođu, a čije su odluke uvijek neupitne, jer je on vođa naš i nema drugijeh vođa od njega i čije ime ne izgovaramo uzalud te kao nagradu nakon maratonskog hodoćašća i samokažnjavanja, on nam se svake godine u isto vrijeme na istom mjestu ukaže sa istom porukom: “Vi svi skupa, koliko god vas ima, ste idioti.””

(…)

“Papa Argentinac, države koja je zbrinula sve odbjegle naciste i ukradeno zlato čijim je kapitalom stvoren Novi svjetski poredak, podržava mjere Nove post-kapitalističke ekonomije? Jel to sve slučajno, jel da?! Pametnom dosta.”, poručio je u drugoj objavi.

(…)

Cimerman, koji je sudjelovao u oskvrnuću crkve na Jarunu, prošle je godine pobijedio na bogojavljenskom plivanju za “Časni krst na rijeci Drini u Višegradu”. Riječ je o pravoslavnom blagdanu Bogojavljenje koji se obilježava 19. siječnja, a prisutnima je tada na sudjelovanju čestitao mitropolit dabrobosanski Hrizostom.

Narod.hr

 

Novalja.coom