Lika nekretnine

Tri kaznena, tri prometne i remećenje javnog reda i mira

Objavljeno: 07.12.2020

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (4. – 7. prosinca) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela, tri prometne nesreće i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Od 1. studenog do 3. prosinca ove godine u Klenovcu, općina Perušić, nepoznati počinitelj je iz nenaseljene kuće ukrao tačke, aparat za varenje i udarni čekić u vlasništvu 33-godišnje Klenovčanke.

Nepoznati počinitelj je 3. prosinca u Otočcu iz garaže ukrao motornu pilu u vlasništvu 43-godišnjeg Otočanina.

Tijekom 2020. godine u šumskom predjelu Perušića nepoznati su počinitelji posjekli su i ukrali 26 stabala hrasta kitnjaka, 14 stabala bukve, 28 m³ bukve i 1 m³ javora, oštetivši pravnu osobu sa sjedištem u Perušiću.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnomu državnom odvjetništvu.

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića, Otočca i Korenice.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđena su 32 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 2 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 5. prosinca na autocesti na području Gospića kod 30-godišnjega Gospićanina (1.59 g/kg).

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je tučnjavom na području Gospića, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.   

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom