Lika nekretnine

Krišto oštro kritizirala HRT: Verbalni napad na Pupovca je prenapuhan!

Objavljeno: 03.01.2021

Zastupnica Kluba Domovinskog pokreta Karolina Vidović Krišto u subotu je na Facebooku objavila kritiku na račun Dnevnika HRT-a, navevši kako je verbalni incident u Glini, u kojem je 25-godišnji volonter iz Zadra vrijeđao Milorada Pupovca, u potpunosti "prenapuhan".

Sinoćnji Dnevnik HRT-a uobičajeno postavlja prioritete koji su za cijelu europsku i hrvatsku javnost nerazumljivi, i naravno, u stilu HRT-a, novinarski neprofesionalni. Vijest o tragičnoj pogibiji osam mladih života u hercegovačkom Posušju je u HRT-ovom Dnevniku zaslužila 33. minutu. U svim europskim medijima to je bila jedna od središnjih vijesti, jer je doista riječ o rijetko viđenoj tragediji.

I ovdje bi trebalo stati i zašutjeti. Ali, nažalost, puno je toga što mora biti izrečeno. I zato nastavljam s ovim tekstom.

HRT je manipulativno prenapuhao verbalni incident u Glini, u kojem je 25-godišnji volonter iz Zadra na neprihvatljiv i neprimjeren način vrijeđao Milorada Pupovca. Ali HRT nikada nije objavio da je taj Pupovac fašistoidno šovinističkom retorikom na dan potresa vrijeđao sve hrvatske građane kada je poginuloj djevojčici Lauri iz Petrinje brojao krvna zrnca.

Pupovac nema 25 godina, već je javna osoba, te njegova riječ ima nemjerljivo veće značenje od dečka koji je u dobroj namjeri došao pomagati u potresom pogođenom području. Samo pojavljivanje Pupovca u Banovini, koja je bila izvrgnuta paležu, pljački i ubojstvima u kojima je sudjelovala stranka na čijem je čelu danas Pupovac, a čiji je osnivač osuđeni ratni zločinac, je samo po sebi kontroverzno.

Međutim, Plenkovićevi mediji, kako HRT tako i primjerice Jutarnji list, sustavno sudjeluju u vrijeđanju hrvatskih građana, preuveličavajući nekakav verbalni incident u veliko kazneno djelo, a stvarna kaznena djela, kao kad Pupovac vrši pritisak na pravosuđe ili vrijeđa obitelj mlade djevojčice iz Petrinje, ne smatraju problematičnim.

HRT isto tako uopće nije obavijestio hrvatsku javnost, a što je bio dužan, da je vlasnik jednog od najvećih internetskih portala u Hrvatskoj, Matija Babić, javno pozvao na paljenje crkava i ubijanje vjernika i svećenika, u svakom imalo funkcionirajućem pravnom sustavu on je već morao biti procesuiran jer je to neviđeni skandal i kazneno djelo vrijeđanja i uznemiravanja javnosti.

Međutim, korumpiranim vladajućim, hrvatskim moćnicima je vrijeđanje hrvatskog naroda i hrvatskih građana sasvim prihvatljivo.

Prošlu, blagdansku nedjelju, na svetkovinu Svete obitelji, moj bivši kolega s HRT-a, Aleksandar Stanković, ugostio je izvjesnog Sašu Antića. Elektronski mediji su nakon emisije izvijestili kako su Aleksandar i Saša u uvodu zajedno pjevali, njima zabavno a ostalima i ne baš. Taj Saša je, pak, izjavio da 'ne može probaviti Marka Perkovića Thompsona'. To je u neku ruku i razumljivo, jer kad kroz čovjeka progovara zavist onda izgovara nelogične i uvredljive stvari. U ovom slučaju je zavist razumljiva. Na koncertima Marka Perkovića Thompsona je pun Maksimirski stadion, a taj izvjesni Saša Antić sretan je kad mu na koncert dođe toliko ljudi da eventualno može napuniti svlačionicu Maksimirskog stadiona. Uostalom, Thompson je autor pjesme 'Lijepa li si' uz koju se slave sve veličanstvene športske pobjede. On je jedini hrvatski izvođač koji se našao na svjetskoj iTunes top-ljestvici po prodanim i preslušanim albumima. S albumom – 'Moli i radi' bio je među prvih pet, uz bok Davidu Bowieju i Bruceu Springsteenu. Thompson nedvojbeno ima široku društvenu prihvaćenost. Koji je razlog da HRT konstantno poziva goste kojima je cilj blatiti Thompsona u potpunosti je nerazumljivo.

Međutim ključni problem je što HRT služi svima i svemu ali ne ispunjava svoje zakonske obveze, a visoko plaćeni novinari kao Stanković neprofesionalno zlorabe javnu televiziju, vrijeđajući pretplatnike koji ih financiraju te netransparentno zarađuju na tim istim pretplatnicima .

(…)

Direktno.hr

 

Novalja.coom