Lika nekretnine

Donesena Odluku o osnivanju ustanove Razvojni centar Ličko-senjske županije

Objavljeno: 19.03.2021

GOSPIĆ - Pod predsjedanjem Marijana Kustića (HDZ) jučer je u zgradi Pučkog otvorenog učičišta u Gospiću s početkom u 11,00 sati  održana Županijska skupština Ličko-senjske županije na kojoj je na dnevnom redu bilo više točaka, a jedna od točaka Dnevnog reda je bila i Odluka o osnivanju ustanove Razvojni centar Ličko-senjske županije.

Nakon aktualnog sata na kojem je jedno pitanje imao Berislav Kostelac ( HSP ) koji je ponovno postavio pitanje županu Milinoviću o nedodjeljivanju nagrade i javnog priznanja Županije za 2019 godinu Milanu Krznariću i Stipi Piršljinju iz Otočca za postignute rezultate na području sporta te osobni doprinos promicanju Ličko-senjske županije što uključuje i iznos od 10.000 kuna . Župan je odgovorio s obzirom na proglašene mjere epidemije koronavirusa ( COVID 119) a u skladu s Odlukama Vlade RH o ograničenjima isplate sredstava i nužnoj prilagodbi planiranih aktivnosti u proračunima županije bez novčanog iznosa, budući da su potrebne uštede na svim aktivnostima. 

Nakon održane rasprave, županijska skupština usvojila je Odluku o osnivanju ustanove Razvojni centar Ličko-senjske županije, a ista stupa na snagu s danom primjene od 1. lipnja 2021. godine.

Predmetnom Odlukom vijećnici su pokazali kako im je gospodarski napredak i gospodarstvo na prvom mjestu kada je u pitanju budućnost Ličko-senjske županije, kao i budućnost svih mještana njezinih gradova i općina.

Cijena izgradnje zgrade Razvojnog centra Ličko-senjske županije iznosila je približno 22.300.000 kuna, a najvećim dijelom je isfinancirana iz sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova sklopljenog između Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije i Ličko-senjske županije, koja su iznosila 18.600.000 kuna.

Područje djelovanja Razvojnog centra Ličko-senjske županije temeljeno je na principu pružanja potpore poduzetnicima, korisnicima inkubatora/akceleratora kao i poluindustrijskog postrojenja.

Svakako je današnji čin vijećnika HDZ-a još jedan od jamaca kako će Ličko-senjska županija u suradnji s Vladom RH nakon provedenih lokalnih izbora krenuti u smjeru prepoznatljivosti i gospodarske konkurentnosti.

ABB

Novalja.coom