Lika nekretnine

Potpore za očuvanje radnih mjesta za ožujak proširene i na travanj

Objavljeno: 18.04.2021

OTOČAC - Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje donijelo je 30. ožujka novu mjeru – Potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom (COVID -19) i posljedicama katastrofe uzrokovane potresom na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije za ožujak - travanj 2021.

Radi se o izmjeni mjere donesene 3. ožujka 2021. koja se odnosila samo na mjesec ožujak te je ovom odlukom produžena i na mjesec travanj. U odnosu na prethodnu mjeru izglasane su izmjene koje se odnose na ciljanu skupinu radnika za koju je moguće ostvariti potporu, rokove za zaprimanje zahtjeva za travanj te kriterije za dokazivanje pada prihoda. Tako je za mjesec travanj moguće ostvariti potporu za radnike zaposlene najkasnije do 31. ožujka 2021., a za mjesec ožujak za radnike zaposlene do 28. veljače.

Zahtjevi za potporu za ožujak i travanj zaprimat će se od 1. travnja do zaključno 23. travnja, a od 24. travnja do zaključno 21. svibnja odobravat će se isplata potpore samo za travanj 2021. godine.

M.K.

 

Novalja.coom