Lika nekretnine

Dvije provale, četiri prometne i narušavanje javnog mira

Objavljeno: 19.04.2021

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (16. – 19. travnja) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, četiri prometne nesreće i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Nepoznati počinitelj je od 28. ožujka do 17. travnja u Kompolju provalio u kuću u vlasništvu 60-godišnjeg Riječanina iz koje nije ništa ukrao, a u Senju je u petak, 16. travnja nepoznati počinitelj provalio u kuću u vlasništvu 75-godišnjaka iz koje je ukrao novac. Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnima državnim odvjetništvima.

Prometne nesreće su s materijalnom štetom i dogodile su se na području Otočca.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 47 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i četiri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 17. travnja u Otočcu kod 50-godišnjeg Hrvata (1.98 g/kg).

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je svađom i vikom na području Gospića, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu. 

PU ličko-senjska  

Novalja.coom