Lika nekretnine

Marijan Kustić - novi/stari predsjednik Županijske skupštine Ličko-senjske županije

Objavljeno: 15.06.2021

GOSPIĆ - U dvorani Pučkog otvorenog učilišta „dr. Ante Starčević“ u Gospiću  danas, 15.lipnja, s početkom u 12,00 sati,  održana je  konstituirajuća sjednica županijske Skupštine Ličko-senjske županije.  Na početku sjednicu je otvorila pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Gordana Pađen.  Pročitana su imena političkih stranaka i kandidata koji voljom birača čine novi kvorum od 27 članova Skupštine. Koalicija HDZ-HSS-HSU i HBS  osvojila je deset mandata, stranka LiPO ima devet mandata, HSP pet mandata, dok Domovinski pokret, SDP i SDSS imaju po jedan mandat.

Izabrao je Mandatno povjerenstvo Županijske skupštine Ličko-senjske županije a  predsjednik Ivan Bižanović pročitao je detaljno izvješće o izboru za članove Županijske skupštine Ličko-senjske županije.  Nakon što su izneseni detaljni rezultati proteklih lokalnih izbora za župana i Skupštinu rečeno je kao će zbog nespojivih funkcija zamjenika župana Milana Uzelca (SDSS) u Skupštini mijenjati Milan Knežević, gradonačelnika Gospića Karla Starčevića (HSP) Berislav Kostelac, a župana Ličko-senjskog Ernesta Petryja (HDZ) Ivanka Krmpotić.

Marijan Kustić je prvi izabrani član s kandidacijske liste HDZ-HSS-HSU-HBS ( koalicija), koja je dobila najviše glasova i predsjedava I.sjednicom Županijske skupštine do izbora  predsjednika Županijske skupštine.

U skladu s čl.89. st.3. Zakona raspisat će se dopunski izbori za članove Županijske skupštine Ličko-senjske županije iz reda pripadnika srpske nacionalne manjine, tako bi Skupština  imala 29 članova.

Za novog predsjednika Skupštine  predložen je i izabran Marijan Kustić dok će njegov zamjenik biti Zlatko Fumić iz redova HSS-a. sa 17 glasova ZA, dok je  SDSS bio suzdržan, a stranka LiPO je napustila sjednicu.

Nakon izbora predsjednika Skupštine isti je stavio prijedlog dopune dnevnog reda i to donošenje Odluke o imenovanju predsjednika i člana Odbora za Statut, Poslovnik i propise, donošenje Odluke o imenovanju predsjednika i članova Odbora za Proračun i financije, donošenje Zaključka o davanju ovlaštenja Županu LSŽ-e za poduzimanje svih radnji u svrhu realizacije Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za Projekt „Donesimo osmjeh“ , donošenje Odluke o davanju koncesije na pomorskom dobru za gospodarsko korištenje dijela kč.br.1520 k.o.Lukovo Šugarje, donošenje Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Lučke uprave Novalja, donošenje Odluke o izmjeni Odluke o osnivanju Lučke uprave Senj, donošenje Zaključka po Izvješću o stanju vatrogastva, zaštite od požara i stanju provedbe Provedbenog plana unapređenja zaštite od požara za područje LSŽ-e za 2020.godinu te donošenje Odluke o imenovanju članova u Skupštinu Hrvatske zajednice županije.

I.B.

Novalja.coom