Lika nekretnine

Molitva za Domovinu

Objavljeno: 18.06.2021

„Molitveni savez legije Srca Isusova i Marijina“ iz Splita organizirao je i ove godine Molitvu za Domovinu u Godini sv. Josipa, prigodni program ostvaren u spomen na dvije velike obljetnice: 1142. obljetnice Branimirove godine, odnosno prvog međunarodnog priznanja Hrvatske i 334. obljetnice proglašenja svetog Josipa zaštitnikom Hrvatske.

Bio je to petu godinu zaredom doprinos vjernika, laika, štovatelja Božjeg Milosrđa SMN-e, da se ne zaboravi spomen na tu veliku obljetnicu koja je utemeljena na pismima tadašnjeg pape Ivana VIII knezu Branimiru, datiranima na dan 7. lipnja 879.

Program je započeo 4. lipnja u Obrovcu, u najstarijoj župi u Hrvatskoj posvećenoj svetom Josipu, s krunicom Božjem Milosrđu i misom koju je u Satu Milosrđa slavio župnik don Krešo Ćirak.

Nakon mise, grupa hodočasnika krenula je pješice preko Velebita (Tulove grede) prema Crkvi hrvatskih mučenika u Udbinu. Prvu etapu puta, do crkve Sv. Frane na Tulovim gredama, hodočasnike je pratio don Krešo s nekoliko svojih župljana.

Nakon dolaska u Udbinu, upravitelj svetišta Josip Šimatović, upriličio je cjelonoćno Euharistijsko klanjanje u kapeli Kraljice mučenika, nakon čega je u jutarnjim satima 7. lipnja slavio misu. Večernju misu s kratkim klanjanjem pred Presvetim slavio je Jure Vrdoljak, župnik župe Sv. Mateja iz Splita s članovima župne molitvene zajednice Totus Tuus i djecom hrvatskih branitelja.

Specifičnost ovogodišnjeg programa bila je da se u ovoj Godini sv. Josipa izmoli poseban zagovor sv. Josipa za duhovnu obnovu hrvatskog naroda te da se istakne mjesto i uloga sv. Josipa u povijesti spasenja.

Molitva za domovinu održala se i u sklopu inicijative „Duhovni spomenik pape Ivana Pavla II.“ čiji su nositelji štovatelji Božjeg milosrđa Splitsko makarske nadbiskupije, s nakanom duhovne obnove hrvatskog naroda.

IKA

 

Novalja.coom