Lika nekretnine

Ovog vikenda baš svega

Objavljeno: 05.07.2021

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu. U tom periodu utvrđeno je 85 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 24 prekršaja nevezanja sigurnosnim pojasom i pet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak, 2. srpnja u Otočcu kod 23-godišnjeg Otočanina (1,75 g/kg).

Proteklog vikenda evidentirano je 11 prometnih nesreća i to jedna s poginulom osobom na području Gospića. 

Jedna prometna nesreća je s teško ozlijeđenom osobom, a dogodila se jučer u Senju u 17,15 sati kada je 20-godišnji Senjanin upravljajući motociklom pao na kolnik i udario u parkirani osobni automobil. Vozač motocikla je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u KBC Sušak.

U petak, 2. srpnja su policijski službenici Policijske postaje Gospić u Gospiću zaustavili traktor bez registracijske oznake kojim je upravljao 29-godišnji Gospićanin. Izvršenom provjerom utvrđeno je da u neregistriranoj prikolici prevozi 1,5 prostorna metra ogrjevnog drveta bukve za koje ne posjeduje dokumentaciju.

Istoga dana su policijski službenici Policijske postaje Otočac u Čoviću zaustavili teretno vozilo bez registarske oznake kojim je upravljao 76-godišnjak, a koji je u tovarnom prostoru prevozio tri prostorna metra ogrjevnog drveta bukve, za koje također nije posjedovao dokumentaciju. Drva su mu uz potvrdu privremeno oduzeta te će zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o šumama Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva biti dostavljene obavijesti o počinjenim prekršajima, a zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti u cestovnom prometu uručeni su im obavezni prekršajni nalozi.

U subotu, 3. srpnja su policijski službenici pomorske policije Policijske postaje Senj oko otoka Raba u nedozvoljenom glisiranju (unutar 300 metara od obale), zatekli dvojicu Nijemaca, 44-godišnjaka i 55-godišnjaka. Zbog utvrđenih prekršaja izdani su im obavezni prekršajni nalozi.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom