Lika nekretnine

Ličko-senjski proizvođači uspješni na ocjenjivanju kvalitete na Novosadskom sajmu

Objavljeno: 07.07.2021

OTOČAC - Jedna od tradicija Novosadskog sajma – ocjenjivanje kvalitete proizvoda u sklopu Međunarodnog poljoprivrednog sajma, uspješno se održava usprkos pandemiji izazvanoj korona virusom. Vrednovanje kvalitete proizvoda i usluga po robnim grupama biti će završeno u prvim danima najveće poljoprivredne priredbe u regiji.

Komisije koje čine znanstveni i stručni radnici s fakulteta i instituta u Srbiji i susjednim zemljama, do kraja lipnja su vrednovale proizvode u kategorijama u kojima su proizvođači iz Ličko-senjske županije kandidirali svoje proizvode te su im proteklih dana, na svečanostima u Kongresnom centru „Master“, uručena vrhunska priznanja i medalje kao nagrada za uloženi trud i poticaj za dane koji dolaze. Posebna čast najboljima će biti ukazana na Večeri šampiona, koju će Novosadski sajam prirediti u vrijeme 88. međunarodnog poljoprivrednog sajma.

Sudionicima iz Ličko-senjske županije, koji su i ove godine organizirano sudjelovali na ocjenjivanju kvalitete uz potporu Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Otočac, a uzorke su prijavljivali u robnim grupama sjemenski materijal biljne proizvodnje, proizvodi od voća i povrća, pčelinji proizvodi i oprema za pčelarstvo te jaka alkoholna pića, likeri i voćna vina, dodijeljena su slijedeća vrhunska priznanja:

  • velike zlatne medalje tvrtki Agrovelebit d.o.o. iz Lovinca za sjemenski krumpir „Desiree“,
  •  OPG-u Helene Bogdanić iz Otočca za Raw Bar – šljiva i lješnjak,
  • tvrtki Tušak d.o.o. iz Gospića za Smokva fill,
  • tvrtki Miralis d.o.o. iz Gospića za Jagoda fill,
  • OPG-u Bronzi Bee iz Otočca za med livada iz doline Gacke
  • srebrna medalja OPG-u Ivan Vlainić iz Prvan Sela, Perušić za liker od malina iz 2020. godine.

HGK Županijskoj komori Otočac dodijeljena je plaketa Novosadskog sajma za doprinos razvoju poljoprivrede u regiji, a diploma s posebnim priznanjem za doprinos razvoju poljoprivrede u regiji Ireni Banić, višoj stručnoj suradnici u HGK - ŽK Otočac.

Uz čestitku zahvaljujemo našim proizvođačima jer ustrajno grade kvalitetu svojih proizvoda i na ovakvim ocjenjivanjima uspješno promoviraju Ličko-senjsku županiju kao destinaciju kvalitetne hrane i bogate gastro ponude.

M.K.

 

Novalja.coom