Lika nekretnine

Sastanak HTZ-a s turističkim zajednicama klastera Lika-Karlovac

Objavljeno: 09.09.2021

NOVALJA – Jučer je u Novalji održan koordinacijski sastanak Hrvatske turističke zajednice s turističkim zajednicama s područja klastera Lika-Karlovac. Nazočio je direktora HTZ-a Kristijan Staničić, direktor Turističke zajednice Ličko-senjske županije Ivan Radošević, direktor Turističke zajednice Karlovačke županije Željko Fanjak te 18 predstavnika turističkih zajednica gradova i općina s područja navedenih županija. Sastanku su pribivali  župan ličko-senjski Ernest Petry i novaljski gradonačelnik Ivan Dabo. 

Staničić je istakao da je u Hrvatskoj do sada ostvareno više od 72 milijuna noćenja, to predstavlja rast od 46 posto u odnosu na lanjsku godinu, a kada je u pitanju 2019. godina, onda je dosegnuto 76 posto u noćenjima. Još je dodao kako u zemlji trenutno boravi više od 550.000 turista, od čega je čak 510.000 inozemnih gostiju.

Direktor Turističkog ureda Turističke zajednice Ličko-senjske županije Ivan Radošević naglasio je kako su dosadašnji turistički rezultati u županiji vrlo dobri. Ostvareno je oko 2,4 milijuna noćenja, a to je rast od gotovo 40 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a u odnosu na 2019. g. približavamo se 80 posto rezultata. Najviše gostiju je iz Njemačke, Slovenije, Hrvatske, Poljske, Češke i Austrije.

Župan Ernest Petry nije iskazao zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima sezone.

Na koordinaciji se razgovaralo o turističkoj pristojbi i članarinama, strateškim projektima i marketinškim dokumentima, zrakoplovnim linijama, nautici, udruživanju turističkih zajednica i mnogima drugim pitanjima.

M.K.

 

Novalja.coom