Lika nekretnine

Održana Jesenska sjednica Prezbiterskog vijeća

Objavljeno: 28.09.2021

GOSPIĆ - U biskupskom ordinarijatu jučer je održana redovita Jesenska sjednica Prezbiterskoga vijeća Gospićko-senjske biskupije.

Nakon molitve Trećega časa svećenike je pozdravio gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić.

Biskup Križić je kratko izvijestio o stanju klera u biskupiji, spomenuvši personalne promjene i premještaje koji su dekretima izvršeni ovoga ljeta. Zahvalio je svim svećenicima za pastoralni rad i izrazio zadovoljstvo s pastoralnim djelovanjem u župama Gospićko-senjske biskupije. Istaknuo je kako golema većina ovdašnjih svećenika radi odgovorno i s ljubavlju te je važno da se svećenici trude privući osobe koje će radi svećenika više voljeti Boga.

Biskup je spomenuo kako će u ovoj biskupiji 16. listopada svetom misom u gospićkoj katedrali otvoriti rad Biskupijske sinode u koji će se uključiti svećenici, redovnici, redovnice, vjeroučitelji te vjernici laici iz svih dekanata biskupije.

Slijedila su izvješća središnjih biskupijskih ureda te izvješća o radu povjerenstava. Izvješća su podnijeli: Marinko Miličević za povjerenstvo duhovnih zvanja, Mišel Grgurić za povjerenstvo ministranata, Tomislav Šporčić za pastoral obitelji, Josip Tomljanović za pastoral Roma, Pero Jurčević za rad Misijskih djela Gospićko-senjske biskupije.

GSB/M.K.

 

Novalja.coom