Lika nekretnine

Netko vara, netko se vozi gdje ne smije, netko vozi a nema dopusnicu ...

Objavljeno: 21.10.2021

GOSPIĆ - Policijski službenici Policijske postaje Gospić su postupajući po dojavi utvrdili da je 37-godišnji Gospićanin 17. listopada upravljao vrhom Sadikovac, što je zaštićeno područje u sklopu Parka prirode Velebit.

S obzirom da je sukladno odredbama Zakona o zaštiti prirode u zaštićenim područjima zabranjeno voziti ili parkirati vozila i bicikle izvan površina namijenjenih za vožnju ili parkiranje, te je za prometovanje po putevima Parka prirode sukladno Pravilniku o unutarnjem redu Parka prirode Velebit potrebno ishoditi pisano ili usmeno dopuštenje Parka, što on nije učinio, nadležnom ministarstvu će biti dostavljena obavijest o počinjenom prekršaju.

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim Zagrepčaninom zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela davanja lažnog iskaza i pokušaja prijevare. Sumnjiči se da je 18. listopada s ciljem dovođenja u zabludu policijskih službenika i osiguravajuće kuće koja bi podmirila troškove popravka automobila, lažno prijavio da je u Krbavici osobnim automobilom naletio na psa. Očevidom je utvrđena sumnja u istinitost dojave, te je utvrđeno da je skrivio prometnu nesreću 15. listopada na području Jastrebarskog i napustio mjesto događaja neprijavljujući događaj.

Policijski službenici Policijske postaje Otočac jučer su u Križpolju zaustavili 51-godišnjeg Jezerančanina koji je prije stjecanja prava na upravljanje vozilima B kategorije upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (2,69 g/kg). On je uhićen i biti će uz optužni prijedlog doveden u nadležni sud.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom