Lika nekretnine

Besplatni webinar o primjeni pravila o podrijetlu robe

Objavljeno: 24.11.2021

OTOČAC - Hrvatska gospodarska komora i Carinska uprava Ministarstva financija RH pozivaju zainteresirane na seminar "Novosti u dijelu primjene pravila podrijetla robe s naglaskom na nova PEM prijelazna pravila stjecanja", koji će se održati on-line, u petak, 26. studenoga u 10 sati.

Seminar je namijenjen gospodarstvenicima koji uvoze robu iz zemalja s kojim Unija ima ugovoren neki oblik povlaštene carine kao i izvoznicima koji izdaju dokaze o podrijetlu u izvozu. Namijenjen je i otpremnicima, kao i tvrtkama koje sastavljaju izjave dobavljača u trgovini unutar Unije, bez obzira na veličinu tvrtke.

Naime, Europska unija u postupku je izmjene 21 protokola o podrijetlu unutar pan-Euro-mediteranskog područja (PEM) provedbom alternativnog skupa pravila o podrijetlu. Alternativna pravila će se primjenjivati na bilateralnoj osnovi do donošenja revidirane Regionalne konvencije, a od 1. rujna se u sustavu TARIC primjenjuju za to predviđene dvije nove šifre.

Sudjelovanje na seminaru je besplatno, a potrebno je prijaviti se putem Digitalne komore ili prijavnog obrasca na mrežnoj stranici Komore Zagreb, najkasnije do četvrtka, 25. studenoga, do 11 sati.

M.K.

 

Novalja.coom