Lika nekretnine

Radionica Energetske uštede

Objavljeno: 16.12.2021

OTOČAC - Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja i  Energetskim institutom Hrvoje Požar u petak 17. prosinca u 9:30 sati održava online radionicu „Energetske uštede“.

Radionica je namijenjena strankama obveznicama u sustavu obveze ušteda energije, ESCO tvrtkama, jedincima lokalne i područne (regionalne) samouprave i subjektima koji su proveli mjere za poboljšanje energetske učinkovitosti.

Stranke obveznice u sustavu obveza uštede energije su opskrbljivači energijom koji godišnje isporučuju više od 50 GWh energije krajnjim korisnicima ili do distribucijskih stanica koje prodaju energiju krajnjim kupcima, a imaju obvezu ostvarivati nove godišnje uštede energije sukladno Rješenju o obvezi ušteda energije koju dostavlja Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja.

Cilj radionice je pojasniti izračun kumulativnih ušteda energije koje su stranke obveznice dužne postići te na koji način stranke mogu dokazati ostvarene uštede energije.

Za sudjelovanje na radionici potrebna je prethodna prijava na web stanici HGK, a na sam dan održavanja će prijavljenima biti dostavljena poveznica.

M.K.

 

Novalja.coom