Lika nekretnine

Kablovi su kradljivcima na cijeni

Objavljeno: 17.01.2022

GOSPIĆ - Od 11. do 20. prosinca 2021. godine u Ličkom Osiku je nepoznati počinitelj u krugu napuštene tvornice iz nezaključane trafostanice i pokraj nje presjekao i ukrao devet električnih kablova, oštetivši pravnu osobu sa sjedištem u Gospiću. Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnomu državnom odvjetništvu.

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirane su četiri prometne nesreće. Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića, Otočca, Senja i Korenice.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 38 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i pet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 15. siječnja u Ličkom Lešću kod 30-godišnjeg Hrvata (1,87 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja od 215 km/h izmjerena je u petak, 14. siječnja na autocesti između čvora Gospić i odmorišta Jadova kada je 23-godišnji Nijemac upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 1 mjeseca.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom