Lika nekretnine

Sastanak župana Petryja s ratnim zapovjednicima i braniteljskim udrugama

Objavljeno: 03.03.2022

GOSPIĆ - Kao nastavak nedavno održanog sastanka u Ministarstvu hrvatskih branitelja, na kojem je u ime ministarstva nazočio ministar Tomo Medved sa suradnicima, dok su delegaciju iz Ličko-senjske županije predstavljali župan Ernest Petry, ratni zapovjednici, general Mirko Norac – zapovjednik 118. brigade HV-a, zapovjednik 9. gbr “Vukovi” i zapovjednik Zbornog područja Gospić, pukovnik Pajo Brkljačić – predsjednik Kluba branitelja Z.N.G. i zapovjednik 1. bojne 118. brigade HV-a Gospić, Ivan Jurković – predsjednik HVIDR-e Ličko-senjske županije, Anita Pocrnić-Radošević – saborska zastupnica, Karlo Starčević – gradonačelnik Gospića i Goran Bukovac – gradonačelnik Otočca, danas je u kabinetu župana održan radni sastanak župana s ratnim zapovjednicima i braniteljskim udrugama s područja Ličko-senjske županije, a sve na temu inicijative u cilju izgradnje Memorijalnog centra Domovinskog rata koji bi se trebao u Gospiću, te izgradnje Ustanove za trajni smještaj hrvatskih branitelja koja bi se trebala izgraditi u Otočcu.

Na sastanku su predstavnicima udruga proizišlih iz Domovinskog rata predstavljene inicijative za koje je i ministar Tomo Medved dao pozitivno mišljenje, a ujedno se raspravljalo i o lokalitetima na kojima bi se smjestile ustanove od kojih bi se jedna izgradila na području Gospića, a druga na području Otočca.

Zaključeno je da je od općeg, lokalnog i nacionalnog interesa da se predmetne ustanove izgrade na području Gospića i Otočca jer je bojišnica na području Ličko-senjske županije doslovno obranila Hrvatsku državu od velikosrpske agresije, te će se i na ovaj način odati zahvala hrvatskim braniteljima za sve što su činili tijekom Domovinskog rata.

A.M./M.K.

 

Novalja.coom