Lika nekretnine

Potpore za uzgoj izvornih pasmina peradi

Objavljeno: 09.03.2022

OTOČAC - 7. ožujka 2022. godine otvorena je mogućnost podnošenje zahtjeva za Potporu za unaprjeđenje uzgoja izvornih pasmina peradi za 2022. godinu iz Programa potpore za unaprjeđenje uzgoja izvornih pasmina peradi za razdoblje od 2021. do 2023. godine.

Zahtjevi za potporu podnose do 16. svibnja ove godine.

Za potporu su prihvatljivi uzgojno valjani kljunovi izvornih pasmina peradi kokoši hrvatice i zagorskog purana koji sudjeluju u provedbi uzgojnog programa za izvorne pasmine peradi, kokoš hrvaticu i zagorskog purana, a što se dokazuje upisom u Središnji popis matičnih jata izvornih pasmina peradi, kojeg vodi Ministarstvo poljoprivrede te se nalaze na poljoprivrednom gospodarstvu korisnika na dan 15. listopada ove godine. 

Jedinični iznos potpore po kljunu utvrđuje se temeljem ukupnog broja prihvatljivih kljunova za potporu i visine sredstava predviđenih Programom, pri čemu jedinični iznos potpore ne može biti veći od 110 kuna po prihvatljivom kljunu zagorskog purana i 40 kuna po prihvatljivom kljunu kokoši hrvatice – obavještava Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

M.K.

 

Novalja.coom