Lika nekretnine

Opet se kradu otključani automobili

Objavljeno: 19.04.2022

GOSPIĆ - Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom s područja Josipdola zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari. On se sumnjiči da je u petak, 15. travnja oko 20 sati u Vrhovinama ispred jednog ugostiteljskog objekta bez znanja vlasnika, tj. neovlašteno, sjeo u otključani osobni automobil u vlasništvu 45-godišnjeg Vrhovljanina i uputio se u nepoznatom smjeru. Uhvaćen je i uhićen u Plaškom te je utvrđeno da je ukradenim automobilom upravljao bez položenog vozačkog ispita i da je neposredno prije krađe automobila u ugostiteljskom objektu u Vrhovinama narušavao javni red i mir fizički se sukobivši s četiri muškaraca, kojima je zadao više udaraca po glavi i tijelu. Po okončanju kriminalističkog istraživanja, on je doveden pritvorskomu nadzorniku i protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnomu državnom odvjetništvu, kao i optužni prijedlog nadležnom sudu. Kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno da je vlasnik automobila počinio prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana s obzirom da je u otključanom automobilu, bez nadzora i dostupno neovlaštenim osobama, ostavio poluautomatsku pušku i pištolj za koje posjeduje oružni list te je protiv njega podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 11 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teško, a dvije osobe lakše ozlijeđene i osam prometnih nesreća s materijalnom štetom.
 
Izdvajamo prometnu nesreću u kojoj je osoba teško ozlijeđena, a dogodila se u petak, 15. travnja u 16,40 sati u Šušnju kada je 34-godišnji Rumunj upravljao motociklom iz smjera Karlobaga prema Gospića i udario u kameni zid. On je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u KBC Rijeka.
 
Prometne nesreće u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene evidentirane su na području Otočca i Korenice, a s materijalnom štetom su evidentirane na području Gospića (6), Korenice (1) i Novalje (1). 

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 40 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i pet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u nedjelju, 17. travnja u Otočcu kod 26-godišnjaka (1,04 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja od 251 km/h izmjerena je u subotu, 16. travnja na autocesti između čvora Gospić i odmorišta Janče kada je 26-godišnjak upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 1 mjeseca.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom