Lika nekretnine

Gostoprimstvo i mobilnost – transformacijska rješenja za postkorona razdoblje - online edukacija

Objavljeno: 24.04.2022

OTOČAC - Online edukacija Gostoprimstvo i mobilnost - transformacijska rješenja za postkorona razdoblje održat će se 5. i 6. svibnja s početkom u 14 sati.

Predavač će biti dr. Romana Lekić, znanstvena suradnica i profesorica visoke škole u trajnom zvanju, koja kao konzultant i predavač sudjeluje u realizaciji brojnih projekata EU vezanih za kulturu i turizam. Edukacija, u organizaciji Županijske komore Otočac namijenjena je poduzetnicima u turizmu, kulturnim institucijama, turističkim vodičima i drugim pružateljima usluga u turizmu.

Naglasak predavanja bit će na promicanju održivog i odgovornog turizma koji, proveden na načelima socijalne i ekonomske pravde, uz potpuno poštivanje okoliša i kulture, prepoznaje središnju ulogu lokalne zajednice i njezino pravo da bude protagonist održivog razvoja te društveno odgovorna za svoj teritorij. Lokalni resursi dobra su atrakcijska osnova i, ako su usklađeni s novim trendovima i motivima turista,  dodana su vrijednost za razvoj turizma ali i cijele zajednice. Za Hrvatsku je sve značajniji kontinentalni dio i ruralni prostor koji, kroz svoje izvore, rijeke i jezera, upravo sada predstavlja jedinstveni resurs za kreiranje novih turističkih doživljaja povezivanjem posebnih održivih i transformativnih oblika turizma vezanih za vodu i uz vodu. U ovom predavanju bit će iznijeti prijedlozi i načini kako se metamorfozom  kontinentalnog i ruralnog turizma može provesti transformacija, a gdje posebno mjesto dobiva turistička atrakcijska osnova kroz element vode. Na ovaj način voda postaje realni resurs za kreaciju turističkih doživljaja i iskustava.

Prijava sudjelovanja je obavezna najkasnije do ponedjeljka, 2. svibnja.

M.K.

 

Novalja.coom