Lika nekretnine

Webinar o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma

Objavljeno: 27.04.2022

OTOČAC  - Odjel za financijske institucije i makroekonomske analize Hrvatske gospodarske komore organizira webinar o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma, koji će se održati u utorak, 10. svibnja, u 10 sati.

Webinar je namijenjen svim obveznicima primjene mjera iz Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma, a posebice nefinancijskim subjektima. Cilj seminara je upoznavanje obveznika s aktualnostima u području sprječavanja pranja novca i financiranja terorizma te predstavljanja obveza koje proizlaze iz zakona.

Poseban naglasak bit će na novostima u području regulative, obvezama koje proizlaze iz zakona, rizicima, indikatorima te mjerama dubinske analize stranke. Od ostalih tema treba istaknuti nalaz Moneyvala, evaluatora posebnog odbora Vijeća Europe, nedavno provedene evaluacije sustava sprječavanja pranja novca i financiranja terorizma te međunarodne mjere ograničavanja. Kroz primjere iz prakse sudionici će imati priliku steći uvid u konkretne situacije, s posebnim naglaskom na primjere vezane uz nefinancijske obveznike primjene mjera iz zakona.

Prijava sudjelovanja je obavezna putem obrasca na stranici HGK, najkasnije do četvrtka, 5. svibnja. Prijavljenima će se pravovremeno dostaviti poveznica za sudjelovanje.

 

M.K.

 

Novalja.coom