Lika nekretnine

Seminar Modeli ugovora ICC-ja o distribuciji, trgovačkom zastu-panju i za startupove – Kako ih učinkovito koristiti u praksi?

Objavljeno: 05.05.2022

OTOČAC - Međunarodna trgovačka komora (ICC) Hrvatska i Hrvatska gospodarska komora organiziraju seminar Modeli ugovora ICC-ja o distribuciji, trgovačkom zastupanju i za startupove – Kako ih učinkovito koristiti u praksi? koji će se održati u četvrtak, 12. svibnja, u 9 sati, u Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zagrebu.

Svaka međunarodna poslovna transakcija zahtijeva precizan temeljni ugovor. S obzirom na to da većina tvrtki nije u mogućnosti priuštiti si odvjetnika za svaku transakciju, pouzdani standardni modeli ugovora koji uzimaju u obzir globalno prihvatljive i djelotvorne ugovorne standarde mogu tim tvrtkama pružiti alat presudan za upravljanje njihovim međunarodnim poslovima. Bez pristupa modelima ugovora, mala i srednja poduzeća u posebno su nepovoljnom položaju jer riskiraju izgradnju pravne osnove svojih međunarodnih poslovnih odnosa na ugovorima koji su ili sastavljeni bez ikakve profesionalne pravne podrške ili koje je nametnula druga strana. Velike tvrtke, sposobne platiti korporativnog pravnika ili outsourcati pravne usluge, također mogu imati koristi od modela ugovora te vrste.

Cilj ovog seminara je pomoći sudionicima u ispravnom odabiru najprikladnijih ugovora za međunarodno poslovanje te u njihovom učinkovitom korištenju. Uz Modele ugovora o distribuciji i trgovačkom zastupanju, poseban dio seminara bit će posvećen i novim Modelima ugovora ICC-ja za startupove, koji sadrže skup uravnoteženih pravnih modela koji će novim tvrtkama uštedjeti vrijeme i pravne troškove prilikom pregovora i izrade ugovora s investitorima i zaposlenicima. Modeli se mogu prilagoditi posebnim okolnostima vezanim uz transakcije te će mladim tvrtkama omogućiti da angažiraju pravnog savjetnika u kasnijoj fazi procesa, kako bi im pomogao finalizirati ugovore u skladu s lokalnim zahtjevima, štedeći na taj način poduzetnicima dragocjeno vrijeme i novac.

M.K.

 

Novalja.coom