Lika nekretnine

Potpisan Memorandum o razumijevanju za suradnju u području zaštite prirode

Objavljeno: 09.06.2022

KRASNO – Ovih dana je povodom Svjetskog dana zaštite okoliša potpisan Memorandum o razumijevanju za suradnju u području zaštite prirode između Karpatskog rezervata biosfere iz Ukrajine, Nacionalnog parka Paklenica i Nacionalnog parka Sjeverni Velebit.

Ovim memorandumom svi partneri iskazuju interes za suradnjom na području zaštite prirode i daljnjeg razvoja zaštićenih područja u kontekstu očuvanja UNESCO-ovog dobra svjetske baštine „Bukove prašume i izvorne bukove šume Karpata i ostalih regija Europe“. Također partneri će težiti aktivnoj suradnji na području zaštite prirode, a posebno u provedbi praćenja stanja (monitoringa) i upravljanja rijetkim biljnim i životinjskim vrstama i prirodnim staništima u Europi.

Memorandumom je iskazan interes i za zajedničkom suradnjom u razvoju i implementaciji međunarodnih projekata te je stavljen naglasak i na razmjenu ideja i iskustava među zaštićenim područjima uzimajući u obzir potrebe održivog razvoja lokalne zajednice.

Ova suradnja bi trebala doprinijeti zaštiti Svjetske baštine, podići kapacitete svih partnera u suradnji, proširiti vidike u upravljačkim zadacima i učiniti upravljanje zaštićenim područjima efikasnijim – priopćavaju u NP Sjeverni Velebit.

M.K.

 

Novalja.coom