Lika nekretnine

Policija održala niz predavanja u sklopu projekta „Zdrav za 5“

Objavljeno: 16.06.2022

GOSPIĆ - Tijekom školske godine 2021./2022. policijska službenica za prevenciju PU ličko-senjske održala je niz edukativnih predavanja u sklopu Nacionalnog preventivnog projekta „Zdrav za 5“ koji se od 2012. godine provodi u Hrvatskoj.
 
Projekt je namijenjen učenicima osmih razreda osnovnih škola pod nazivom „Prevencija ovisnosti i zlouporabe alkohola“ i učenicima prvih razreda srednjih škola pod nazivom „Prevencija ovisnosti i zlouporabe droga“.

Tako su učenici osnovnih škola u Otočcu, Donjem Lapcu, Korenici, Udbini, Senju, Karlobagu, Ličkom Osiku, Brinju i Gospiću, te učenici prvih razreda srednjih škola u Korenici, Otočcu, i Gospiću kroz predavanja, koja su usmjerena na prevenciju zlouporabe alkohola i droga, dobili uvid o značenju prevencije, o donošenju odluke, te o kaznenoj i prekršajnoj odgovornosti.
 
Također im je skrenuta pozornost na postojanje raznih mogućnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena u kojem se može dobro zabaviti bez alkohola i droga, te isto tako da ne podliježu vršnjačkom pritisku kad je u pitanju alkohol, ali i druge ovisnosti.

PU ličko-senjska 

Novalja.coom