Lika nekretnine

Javni poziv za infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane i banke hrane iz NPOO-a

Objavljeno: 04.07.2022

OTOČAC - U okviru provedbe Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2027., mjere unapređenja sustava doniranja hrane u Hrvatskoj, objavljen je Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava za ulaganje C.1.5. R4.I1-Infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane i banke hrane. Za provedbu Poziva su osigurana EU sredstva iz instrumenta „NextGenerationEU“ u iznosu od 30 milijuna kuna, pri čemu je 15 milijuna kuna namijenjeno za infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane, a 15 milijuna kuna namijenjeno za infrastrukturno opremanje banke hrane. 

U Pozivu su definirani ciljevi, uvjeti i postupak dodjele bespovratnih sredstava namijenjenih ulaganju u infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane i infrastrukturno opremanje banke hrane.

Bespovratna sredstava namijenjena su projektima usmjerenim na jačanje infrastrukturnih kapaciteta posrednika u lancu doniranja hrane za prihvat, skladištenje i distribuciju donirane hrane na relaciji posrednik u lancu doniranja hrane-krajnji primatelj te banke hrane za prihvat, skladištenje i distribuciju donirane hrane na relaciji donator-posrednik u lancu doniranja hrane. 

Potpora se isplaćuje u obliku bespovratnih sredstava u iznosu do 100 posto prihvatljivih troškova, a prijave je moguće podnositi u razdoblju od 1. kolovoza do 28. rujna ove godine – priopćava Ministarstvo poljoprivrede.

M.K.

 

Novalja.coom