Lika nekretnine

Predsjednik Milanović posjetio Udbinu

Objavljeno: 16.07.2022

UDBINA - Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović posjetio je u petak Središte za razvoj vođa „Marko Babić“ u vojarni „Josip Jović“ u Udbini.

Predsjednik Milanović je u Udbini pratio zajedničku vježbu pripadnika specijalnih snaga hrvatske i američke vojske kojoj je cilj razmjena iskustava i znanja. U vježbi su sudjelovali pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga, Obavještajne pukovnije, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, ATJ Lučko te pripadnici američke Grupe specijalnih snaga i Eskadrile za specijalne operacije. Isto tako, pratio je dio obuke kadeta 18. naraštaja vojno studijskih programa koji u Udbini imaju završnu obuku. Završna obuka im traje dva tjedna, a u njoj sudjeluje 76 kadeta i kadetkinja smjera Vojno vođenje i upravljanje te Vojno inženjerstvo.

Središte za razvoj vođa „Marko Babić” vodeće je središte za obuku u Hrvatskoj vojsci s primarnim fokusom na primjenu taktika malih postrojbi. Zadaća je Središta za razvoj vođa na temeljima iskustava iz Domovinskog rata i razvijenih standarda, a uvažavajući nove izazove i potrebe, kroz provedbu obuke razvijati visoko motivirane, obučene i kompetentne vođe. Koncept razvoja vođe se provodi kroz primjenu tri domene – borbene vještine, vođenje i psihofizička izdržljivost. Do danas je obuku u Središtu završilo 269 polaznika. Trenutno se na obuci nalazi 50 pripadnika OSRH.

Ured Predsjednika RH 

 

Novalja.coom