Lika nekretnine

Mnogo nesreća i ponešto krađa

Objavljeno: 01.08.2022

GOSPIĆ - Proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirane su 2 teške krađe i 3 krađe.

Od 21. listopada 2021. godine do 29. srpnja 2022. godine u Ličkom Ribniku je nepoznati počinitelj provalio u nenastanjenu obiteljsku kuću u vlasništvu 73-godišnje Riječanke iz koje je ukrao trimer i motornu pilu.

U Karlobagu je nepoznati počinitelj 29. srpnja provalio u austrijski automobil koji je bio parkiran na ugibalištu i ukrao novčanik s novcem i osobnim dokumentima 35-godišnjaka i 30-godišnjakinje (oboje njemački državljani).

U Novalji je 29. srpnja nepoznati počinitelj ispred mjenjačnice ukrao električni romobil u vlasništvu 19-godišnjakinje.

Noću 29./30. srpnja u Drenovu Klanacu je nepoznati počinitelj iz ograđenog prostora ukrao ždrebicu u vlasništvu 25-godišnjeg Otočanina.

30. srpnja u Nacionalnom parku (ne zna se kojemu) je nepoznati počinitelj iz ruksaka ukaro novčanik s novcem, osobnim dokumentima i bankovnim karticama u vlasništvu 60-godišnjeg Slovaka.
 
Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnima državnim odvjetništvima.

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 26 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena, devet osoba je lakše ozlijeđeno, a 18 prometnih nesreća je s materijalnom štetom.
 
Prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena, evidentirana je na području Gospića.  
Evidentirano je 7 prometnih nesreća u kojima je 9 osoba lakše ozlijeđeno i to na području Gospića (3 prometne nesreće – 3 osobe ozlijeđene), Senja (2 prometne nesreće - 4 osobe ozlijeđene), Karlobaga (1 prometna nesreća – 1 osoba ozlijeđena) i Novalje (1 prometna nesreća - 1 osoba ozlijeđena).
 
Prometne nesreće s materijalnom štetom su evidentirane na području Otočca (6), Novalje (5), Korenice (4), Gospića (2) i Karlobaga (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđena su 22 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak u Vranovači kod 34-godišnjeg državljana Bosne i Hercegovine (2,21 g/kg).

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom