Lika nekretnine

Kradu čak i sijeno

Objavljeno: 18.08.2022

GOSPIĆ - Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjim Otočaninom koji se sumnjiči za dva kaznena djela i 36-godišnjim Otočaninom koji se sumnjiči za jedno kazneno djelo.

Oni se sumnjiče da su od 24. do 26. lipnja u Čoviću ukrali 22 rolo bale sijena u vlasništvu 39-godišnjeg Otočanina. Zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo krađe, nadležnomu državnom odvjetništvu je protiv njih podnesena kaznena prijava.
 
Nadalje se 24-godišnjak sumnjiči da je 18. srpnja posudio od 49-godišnjaka iz Otočca stroj za piljenje drva na nekoliko dana, da bi potom lažno prikazao vlasniku da je stroj ukraden kako bi sebi pribavio protupravnu imovinsku korist, te je vlasniku dao 2.000 kuna kako bi ga održavao u zabludi da će ga obeštetiti ukoliko se stroj pronađe. Protiv osumnjičenika je nadležnomu državnom odvjetništvu dostavljeno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave za kazneno djelo prijevare.

Policijski službenici Policijske postaje Novalja nastavljaju s provođenjem kriminalističkih istraživanja u vezi suzbijanja kriminaliteta droga, te su od 13. do 17. kolovoza dovršili više kriminalističkih istraživanja nad više osoba zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i to nad:

- 32-godišnjim Hrvatom koji je policijskim službenicima izručio 19,8 grama kokaina pakirano u više paketića, 2 tablete ecstasy i digitalnu vagu; 

- 23-godišnjim Hrvatom, te je u sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena i pretraga prostorija koje je koristio u Novalji u kojoj je pronađeno 626,6 grama konoplje tipa droga, 44 tablete ecstasy, 1,1 grama kokaina i novac za koji se sumnja da potječe od preprodaje droge;

- 46-godišnjim Poljakom koji je upravljao osobnim automobilom poljskih nacionalnih oznaka u kojem je zatečen s 419,8 grama konoplje koja je bila pakirana u paketiće, 653 tablete ecstasy, digitalnom vagom i novcem za koji se sumnja da potječe od preprodaje droge.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je droga bila namijenjena za daljnju preprodaju, te su droga, novac i vage privremeno oduzeti, a osumnjičenici uhićeni, predani pritvorskom nadzorniku i kaznene prijave dostavljene nadležnomu državnom odvjetništvu.

 

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom