Lika nekretnine

Obilježena 31. obljetnica ustrojavanja Glavnog stožera Oružanih snaga RH

Objavljeno: 27.09.2022

ZAGREB - U dvorani Doma HV-a Zvonimir u Zagrebu u ponedjeljak je svečano je obilježena 31. obljetnica ustrojavanja Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Ministar Banožić je u ime predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i svoje osobno ime čestitao pripadnicima Glavnog stožera Oružanih snaga trideset i prvu obljetnicu ustrojavanja. U obraćanju se prisjetio poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih braniteljica i branitelja, onih bez čije žrtve ne bi bilo naše sadašnjosti, ni budućnosti.

Ministar je poručio kako se Hrvatska vojska znalački usmjerava, spremna je i sposobna izvršavati zadaće, jamči stabilnost i mir našem narodu i svim našim građanima.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj prisjetio se svih bivših načelnika Glavnog stožera kazavši kako su ostavili neizbrisiv trag ne samo u organizaciji Glavnog stožera nego i modernizaciji Oružanih snaga. Svim pripadnicama i pripadnicima Glavnog stožera uputio je iskrene čestitke povodom Dana Glavnog stožera te zahvalio na njihovom doprinosu i stvaranju modernog i efikasnog stožera i snažne Hrvatske vojske.

Tijekom svečanosti dodijeljena su i odlikovanja, medalje, nagrade i pohvale zaslužnim pripadnicima Oružanih snaga RH.

Odlikovanja, medalje i pohvale djelatnicima Glavnog stožera Oružanih snaga RH uručili su ministar obrane Mario Banožić, izaslanik Predsjednika Republike Hrvatske i vrhovnog zapovjednika OSRH savjetnik Predsjednika Republike za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić i načelnik Glavnog stožera admiral Robert Hranj.

MO/M.K.

 

Novalja.coom