Lika nekretnine

Danijel Tušak napustio Klub HSP-a i postao nezavisni županijski vijećnik

Objavljeno: 07.10.2022

OTOČAC – Ne može se baš reći da je ova vijest grunula kao grom iz vedra neba, ali ipak daje određenu notu živosti u političkom životu Ličko-senjske županije. Naime, Danijel Tušak, vijećnik Županijske skupštine, zahvalio se Klubu vijećnika HSP-a, odnosno napustio ga i postao nezavisni vijećnik.

Kako se vidi iz Tušakova priopćenja, na to ga je nagnao manjak komunikacije unutar Kluba HSP-a, manjak komunikacije prema nositeljima vlasti i prema javnosti. Tušak veli da je imao mnogo strpljenja, a kako je vrijeme prolazilo i ništa bitno se nije događalo, više nije vidio razloga da pasivno promatra politički svijet oko sebe te da u budućem radu želi pridonijeti napretku županije u kojoj živi, posluje i djeluje.

Navodi da će upozoravati nositelje vlasti na teme koje su zapostavili ili za koje osobno smatra da rade na krivi način, ali da mu ne će biti problem niti pohvaliti ih za neki uspjeh, ako ga uopće bude. Također smatra da je jako daleko situacija u kojoj bi na svaki mali korak reagirali tapšanjem po ramenu ili ovacijama, i osobno da će se svim dostupnim alatima boriti sve dok god narod ne počne osjećati da živi bolje i dok god mladi ne budu sigurni da će nakon završetka školovanja moći stečeno znanje upotrijebiti ovdje, na svojoj rodnoj grudi.

Iz ovoga bi se dalo zaključiti da se Tušak ne će prikloniti vladajućoj koaliciji, već da će u svom radu nastojati biti, kako se to političkim jezikom kaže – konstruktivan.

M.K.

 

Novalja.coom