Lika nekretnine

Alkohol i droge

Objavljeno: 28.11.2022

GOSPIĆ - Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirane su tri prometne nesreće. Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (1) i Otočca (2).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom razdoblju utvrđeno je 20 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 37 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, osam prekršaja korištenja mobitela i dva prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Otočcu kod 40-godišnjaka (1,84 g/kg). Vozio je za vrijeme dok mu je vozačka dopusnica bila oduzeta.

Policijski službenici Policijske postaje Otočac su jučer u Otočcu zaustavili teretno vozilo kojim je upravljao 40-godišnji Otočanin. Utvrđeno je da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola (1,84 g/kg) i u vrijeme kada mu je temeljem rješenja oduzeta i ukinuta vozačka dozvola na trajanje od dvije godine, odnosno isti je zatečen kako upravlja vozilom bez vozačke dozvole.  On je uhićen i uz optužni prijedlog doveden nadležnom sudu. 

Policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim Hrvatom zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama, te omogućavanje trošenje droga. On se sumnjiči da je od siječnja do 25. studenoga ove godine u više navrata prodao osobama s različitih područja drogu tipa amfetamin i marihuanu. Također se sumnjiči da je u rujnu 2022. godine omogućio trošenje droga kada je na privatnu zabavu donio i omogućio drugim osobama konzumiranje droge amfetamin i marihuane, koju je isti tada i sam konzumirao. Tijekom kriminalističkog istraživanja izvršena je i pretraga prostorija koje on koristi, te je pronađeno 57,97 grama marihuane pakirano u 10 paketića i 51 gram amfetamina i digitalna vaga, što je privremeno oduzeto. Protiv njega će nadležnomu državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava.

Građanin je u šumskom predjelu mjesta Donji Štrbci, općina Donji Lapac, pronašao minsko eksplozivno sredstvo i o tome odmah obavijestio policiju. Policijski službenik Službe regionalnog protueksplozivnog centra Rijeka, Grupa Gospić, utvrdio je da se radi o tenkovskoj mini bez pripadajućeg upaljača, te ju je izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom