Lika nekretnine

MUP apelira na građane da podnesu zahtjeve za novim ispravama i prije službenog proglašenja kraja epidemije koronavirusa

Objavljeno: 14.02.2023

OTOČAC - Iako odluka o proglašenju epidemije nije donesena, za očekivati je da će u dogledno vrijeme biti s obzirom da se na razini WHO o tome vode razgovori. Nakon proglašenja prestanka epidemije za očekivati je da će se veći broj građana odlučiti za podnošenje zahtjeva za novim ispravama. I MUP očekuje velike gužve na šalterima. Stoga Ministarstvo unutarnjih poslova sugerira građanima da već sada zamijene istekle osobne dokumente, odnosno podnesu zahtjev za izradu novih.

Kada se u Hrvatskoj proglasi prestanak epidemije, građani će svoje istekle isprave morati zamijeniti novima u roku od 30 dana, odnosno u tom roku će morati podnijeti zahtjev za izdavanje novih isprava. To se osobito odnosi na osobne iskaznice, a za putovnicu ili vozačku dozvolu ne moraju udovoljiti navedenom rodu pod uvjetom da ne putuju i ne upravljaju vpozilom dok te dokumente ne srede.
 
Za podnošenje zahtjeva za zamjene isteklih osobnih iskaznica građani mogu koristiti dostupnu uslugu rezerviranja reda čekanja putem mobilne aplikacije eRedomat, odnosno rezervacija termina za pojedine poslovne procese. Tako je moguće rezervirati termine za podnošenje zahtjeva za izdavanje osobne iskaznice, putovnice i vozačke dozvole, za preuzimanje izrađenih osobnih iskaznica, putovnica i vozačkih dozvola te reguliranje prebivališta.

M.K.

 

Novalja.coom